ungeastrid-erik-molberg-hansen1

UNGE ASTRID har solgt 100.000 biografbilletter

07.03.2019

Pernille Fischer Christensens svenske drama om den unge Astrid Lindgren går ualmindeligt godt i de danske biografer. I går passerede UNGE ASTRID således 100.000 solgte biografbilletter herhjemme – godt fem uger efter premieren.

Instruktør Pernille Fischer Christensen udtaler:
- “Jeg er dybt rørt over den varme, filmen er blevet mødt med, og at så mange deler min kærlighed til vidunderlige Astrid Lindgren.

Også hos Nordisk Film Distribution er der glæde over det flotte resultat. Direktør Frederik Honoré udtaler:
- ”Pernille Fischer Christensen har med UNGE ASTRID lavet en vidunderlig film om Astrid Lindgrens unge år og det er fantastisk dejligt, at det danske biografpublikum har taget så godt imod filmen – det fortjener den.” 

På alle måder har UNGE ASTRID været en succes. Da filmen fik danmarkspremiere kvitterede anmelderne med store roser og en sand stjerneregn. Bl.a. Informations anmelder kaldte filmen "rørende, klog, smuk, naturlig og melankolsk som forfatteren selv… et mesterværk, der er mesteren værdig”, mens Jyllands-Postens anmelder gav filmen fem ud af seks stjerner og skrev:  Flottere portræt kunne man næsten ikke ønske sig… et vidunderligt koncentreret kig ned i et øjeblik, der - måske - var nøglen til alt det, der fulgte efter”. Berlingske, Kristeligt Dagblad og Ekstra Bladet kvitterede ligeledes med fem ud af seks stjerner, mens Politiken, Filmmagasinet EKKO og B.T.  sendte henholdsvis fire ud af seks hjerter og fire ud af seks stjerner efter filmen. 

UNGE ASTRID fik verdenspremiere til filmfestivalen i Berlin sidste år og er i dag solgt til hele 48 lande. Udover seks nomineringer til dette års Guldbaggen har UNGE ASTRID vundet prisen for ”Bedste Fremmedsprogede Film” ved Chicago International Film Festival 2018. 

Om UNGE ASTRID

UNGE ASTRID er den rørende historie om Astrid Lindgrens unge år. Den ikoniske børnebogsforfatter er verdenskendt for sine eventyrlige og hjerteskærende fortællinger om livets glæder, barske sandheder og store spørgsmål om kærlighed, død og ansvar. Historierne kommer fra et menneske, der allerede tidligt i sit liv havde modet til at følge sit hjerte, at bryde med det forventelige, og forstå hvad det vil sige at rejse sig efter at have mistet. Filmen UNGE ASTRID er fortællingen om ungdommens håb, rebelskheden, kærlighedens svære valg med modet det kræver, og det store ansvar det medbringer. Valg, der leder frem til den Astrid Lindgren og det forfatterskab, vi alle kender og elsker i dag. 

I den altoverskyggende hovedrolle som Astrid Lindgren ses den unge skuespillerinde Alba August, som trods sin uskyldige fremtoning i filmen tegner stregerne op for, hvad det vil sige at være en moderne kvinde. Albas talent blev bl.a. belønnet til sidste års filmfestival i Berlin, hvor hun blev tildelt en ”Shooting Star”. 

I de øvrige roller ses prominente skuespillere som Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen og Björn Gustafsson. 

Synopsis

Da Astrid Lindgren var ganske ung skete der noget, som påvirkede hende fundamentalt. En kombination af mirakel og uheld, som kom til at forme hele hendes liv og hendes historier som forfatter. En hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vor tid og den forfatter, som hele verden kom til at elske. UNGE ASTRID er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid - trods tidens forventninger og religiøse påbud - bestemte sig for at bryde samfundets normer og følge sit hjerte. 

Holdet bag

UNGE ASTRID er instrueret af den prisbelønnede Pernille Fischer Christensen, som sammen med forfatter og manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson, har skrevet filmens manuskript. Filmens fotograf Erik Molberg Hansen har mange gange før arbejdet sammen med Pernille Fischer Christensen - herunder med filmene Indien (2016), Habibti min elskede (2002) og den prisvindende En Soap (2006). 

UNGE ASTRID er produceret af Lars G. Lindström for Nordisk Film. Sammen med Lars G. Lindström ses producerne Anna Anthony og Maria Dahlin fra Avanti Film. Anna Anthony har blandt andet været co-producent på Susanne Biers Oscar-belønnede Hævnen (2011), og Maria Dahlin har produceret Darling fra 2007 og Kæmpen fra 2016.