Logo

RSS Print

Jagten nomineret til BAFTA

Thomas Vinterbergs Jagten er nomineret til en BAFTA-pris i kategorien for Bedste ikke-engelsksprogede film. I går kunne danskerne endelig se filmen, der allerede har imponeret den internationale filmverden og begejstret de danske anmeldere.

  • Foto: Per Arnesen

    Foto: Per Arnesen

Af DFI

Jagten er med i kapløbet om en af de fornemme priser i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, når årets prestigefyldte BAFTA-priser uddeles søndag den 10. februar i London. Filmen er oppe imod Amour, Rust and Bone, De urørlige og Headhunters.

Thomas Vinterbergs film om børnehavepædagogen Lucas, der bliver offer for et barns tilfældige løgn og pludselig står midt i en moderne heksejagt, er allerede blevet flot modtaget internationalt efter sin verdenspremiere på Cannes Film Festival sidste år, hvor den vandt tre fornemme priser.

Også de danske anmeldere har taget godt imod Jagten: 5/6 stjerner i Berlingske, 5/6 hjerter i Politiken, 6/6 stjerner i BT, 5/6 stjerner i Ekko og 5/6 stjerner i Jyllands Posten kan Jagten blandt andre glæde sig over. Nu kan danskerne endelig se filmen i de danske biografer, når den får premiere i dag.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som Lucas. Desuden medvirker blandt andre Thomas Bo, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing, Bjarne Henriksen og Annika Wedderkopp. Susse Wold er tilbage på film i rollen som Grethe.

Jagten er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Jagten distribueres af Nordisk Film Distribution.