9april-premiere-haderslev

Vellykket verdenspremiere for 9. APRIL i Haderslev

11.03.2015

Veteraner og lokale borgere elskede Nordisk Films historiske krigsfilm, 9. APRIL, der havde verdenspremiere i byen, hvor den er indspillet.

Filmen er delvist indspillet i Haderslev, hvor kampene mod tyskerne også foregik for næsten 75 år siden, og derfor var det naturligt for Nordisk Film at holde premieren i den sønderjyske by.
 
”Fra Nordisk Film Produktions side er det en måde at sige tak for sidst til Haderslev og Haderslev Kommune, når verdenspremieren er placeret her i byen,” fortalte Freddy Neumann, presseansvarlig for filmen.
 
Fire veteraner, der i 1940 oplevede Anden Verdenskrig banke på døren, var som æresgæster inviteret til at se krigsfilmen – og de dukkede op med glæde. Det samme gjorde de lokale borgere, politikere, virksomheder og organisationer, der alle har lagt by til optagelserne sidste sommer.
 
Samtlige skuespillere fra filmen var også til stede, og det var med en vis stolthed, at Lars Mikkelsen, der spiller rollen som Oberstløjtnant Hintz, mødte veteranerne.
 
”Selvom de er oppe i halvfemserne, så er de jo stadig skarpe og kan huske tingene,” forklarede han betaget til TV Avisen, som var et af de mange medier, der dækkede premieren. Efter filmvisningen var der blomster og bifald til alle filmens skuespillere – og hovedrolleindehaveren Pilou Asbæk ærede de fire veteraner.
 
”Nu skal vi give blomster til de rigtige soldater,” sagde han og overrakte flotte buketter til de aldrende veteraner, der ligesom resten af biografgængerne applauderede filmen højlydt, da der var tæppefald.