house-jack-web

Verdenspremiere på THE HOUSE THAT JACK BUILT

14.05.2018

I aften er der omsider verdenspremiere på Lars von Triers med spænding ventede THE HOUSE THAT JACK BUILT på filmfestivalen i Cannes.

Kl. ca 22.15 i aften på filmfestivalen Cannes vil Lars von Trier, Matt Dillon, Sofie Gråbøl og holdet bag filmen træde ind på festivalpalæets røde løber foran hundredevis af fotografer. Og kl. 22.30 går filmen i gang. I anledning af verdenspremieren kan Zentropa i dag løfte sløret for filmens trailer.

Indtil i dag er de eneste levende billeder, der har været frigivet fra filmen, været en ultrakort 20 sekunders teasertrailer. Men nu får publikum endelig lov til at få en første reel smagsprøve på , hvad Triers nyeste epos gemmer på: 

Filmens handling
THE HOUSE THAT JACK BUILT følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord, han begår, er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

På rollelisten ses Matt Dillon i den altoverskyggende hovedrolle som Jack. I den centrale rolle som Verge ses den tyske verdensstjerne Bruno Ganz, og som nogle af de (uheldige) kvinder, som Jack møder på sin vej, ses bl.a. Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Riley Keough og Siobhan Fallon Hogan.

THE HOUSE THAT JACK BUILT distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution og får dansk biografpremiere i efteråret 2018. Filmens internationale salg varetages af TrustNordisk.