terkel-sketch-screenshot-still-2-web

Video: Terkel afslører upassende opførsel af Anders Matthesen

06.11.2018

Som optakt til Anders Matthesens kommende animationsfilm TERNET NINJA har folkene bag filmen og Nordisk Film Distribution i dag udsendt en video med én af Anders Matthesens tidligere film-karakterer. 

14 år efter premieren på tegnefilmssuccesen Terkel i Knibe afslører Terkel i et åbenhjertigt videointerview, at Anders Matthesen udviste upassende opførsel under filmens optagelser. Til at starte med fortæller Terkel hvor omsorgsfuld Anders Matthesen i begyndelsen var som instruktør og at han betragtede Anders som sin storebror. Men efterhånden som interviewet skrider frem, afslører Terkel hvor hårdt det stod til under optagelserne og at han blev tvunget til at blive og lege bugtaler med Anders Matthesen efter fyraften. Til sidst i interviewet må Terkel erkende, at hverken han selv, Jason eller nogle af de andre børneskuespillere fra filmen i dag har noget som helst pænt at sige om Anders Matthesen. Om det samme er sket under optagelserne til TERNET NINJA må lade stå hen i det uvisse.

Videoen er blevet vist som en del af Anders Matthesens netop overståede jubilæumsshow Anden 25, der har været en megasucces med 90.000 solgte billetter og seks- og femstjernede anmeldelser fra stort set alle landets kritikere. I dag gøres videoen for første gang tilgængelig online.

Om TERNET NINJA

TERNET NINJA er filmatiseringen af Anders Matthesens børnebogsdebut, bestselleren ”Ternet Ninja”, som i 2016 fik både flotte anmeldelser, solgte over 20.000 eksemplarer og blev belønnet med både Blixen Prisen for Bedste Lydbog og en Orla-pris.

Filmen har biografpremiere 1. juledag, og Anders Matthesen er om nogen det kreative omdrejningspunkt i TERNET NINJA, hvor han både har skrevet manuskriptet og sangene, instruerer (sammen med Thorbjørn Christoffersen, som har co-instrueret Terkel i Knibe) og lægger stemmer til de fleste karakterer.

Handlingen

Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand. Den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu er i et øjebliks uopmærksomhed kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Og som straf for denne brøde er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden. Og nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer. Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på). Et løfte som Ternet Ninja har i sinde at holde Aske fast på…

Holdet bag filmen

TERNET NINJA produceres af Trine Heidegaard (som også var producer på Terkel i Knibe) og Anders Mastrup og er en co-produktion mellem A. Film Production A/S, Sudoko ApS og Pop Up Production. Filmen er et samarbejde med DR, har fået støtte af Det Danske Filminstitut og distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.