2003727-kollektivet-still-christian-dan-print

Vinterbergs KOLLEKTIVET solgt til USA

12.09.2016

I denne uge får Thomas Vinterberg og Zentropas prisbelønnede publikumssucces KOLLEKTIVET en officiel visning på Toronto International Film Festival i den prestigefyldte SPECIAL PRESENTATION-sektion. Men allerede få dage inde i festivalen kan det offentliggøres, at filmen er solgt til biografpremiere i USA.

Det er det anerkendte amerikanske distributionsselskab Magnolia, der har købt distributionsrettighederne. Magnolia har tidligere haft stor succes med at distribuere bl.a. Nikolaj Arcels En Kongelig Affære, Tobias Lindholms Krigen (Tobias Lindholm har sammen med Thomas Vinterberg skrevet KOLLEKTIVET) og Thomas Vinterbergs egen Jagten i USA. Selskabet havde bl.a. succes med at få alle tre film nomineret til en Oscar for ”Best Foreign Language Film”.

KOLLEKTIVET blev tidligere på året en stor succes herhjemme, hvor den solgte over 300.000 biografbilletter. Senere blev den udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, hvor Trine Dyrholm fik en Sølvbjørn i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for sin anmelderroste præstation som Anna. Netop nu er KOLLEKTIVET shortlistet af Det Danske Filminstitut som én af tre danske film til at blive Danmarks officielle Oscar-kandidat.

Udover USA kan Zentropa og Thomas Vinterberg glæde sig over, at KOLLEKTIVET er solgt til 57 lande over hele verden, bl.a. Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Benelux-landene, Østrig, Grækenland, Rumænien, Polen, Korea, Kina, Hong Kong, Taiwan, Rusland, Israel, Tyrkiet, Columbia og Brasilien.

KOLLEKTIVET er herhjemme distribueret af Nordisk Film Distribution. Det internationale salg er varetaget af TrustNordisk.