journal64-stil-web

Zentropas JOURNAL 64 når 600.000 billetter med lynets hast!

29.10.2018

Det er under én måned siden, at Zentropa og Christoffer Boes megasucces JOURNAL 64 fik premiere, og i weekenden har filmen allerede passeret 600.000 solgte billetter. 

JOURNAL 64 har til og med i går solgt præcis 619.150 billetter og placerer sig fortsat på en suveræn 1. plads på biografernes top 30-liste over de mest sete biografaktuelle film.

JOURNAL 64 fik premiere den 4. oktober 2018 og åbnede som den bedst sælgende danske film nogensinde med i alt 215.052 solgte billetter (inkl. 64.699 snigpremierebilletter). Lige siden har JOURNAL 64 vundet danskernes filmhjerter, som fortsat valfarter til biograferne for at opleve det sidste gensyn med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares som Carl Mørck og Assad.

Filmens handling

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.