Logo

RSS Print

Foredrag: Filmlyden

Hvordan laver man det og hvordan påvirker det filmoplevelsen? Hvis du hører til de personer, der tror på ordsproget: ”Det hører man ikke når musikken spiller” så lyt med her, for nu slår Nordisk Film tonen an for en helt ny rundvisning!

Lyd på film spiller en afgørende rolle for publikums oplevelse af filmenes troværdighed, sammenhæng og stemning. Det er igennem lyden, at følelser, sindsstemninger og identifikation med filmens karakterer skabes og forstærkes. Lyd påvirker ubevidst publikums psykiske tilstand for et øjeblik, men hvorfor påvirker lyd egentlig mennesket som det gør og hvordan kan de dygtige lydmænd bag en produktion påvirke og præge publikum til at føle noget helt bestemt i en given situation og scene?

Hos Nordisk Film er en af vores stolte og længste traditioner at producere og levere lyd af højeste kvalitet i vores film og tv-produktioner til et internationalt publikum. Processen kan være ligeså omstændig og intens at udholde, som den er legende kreativ og interessant at følge. Og for første gang i historien slår Nordisk Film nu dørene op for en audiovisuel oplevelse i sporene på lydens toneangivende nedslag i en af vores helt store produktioner: Pigen der legede med ilden fra Stieg Larssons Millenium-serie.

Få et unikt indblik i filmlydens komplicerede tilblivelse i en af 00’ernes mest populære storfilm og bliv klogere på hvordan lyden nedbrydes og opbygges for at understøtte stemninger og fortællinger i filmen.

Hvad er Foley? Hvorfor laver man en M&E version af en film? Kan en boksehandske bruges som lyd til en politibil? Og hvor farlig kan en rulleskøjte lyde, hvis den bruges i den rette kontekst? Disse spørgsmål vil rejses og besvares af jeres guide, mens Nordisk Films Kinograf, mixerbiograf samt foley- og lydstudier vil danne rammerne for den fysiske tur bag de isolerede lyddøre.

Sandheden kan høres fra børn og fulde folk, men på ”Filmlyd”-foredraget skal sandheden blot høres. Og hvem bedre til at fortælle og navigere i lydens forunderlige univers end Nordisk Films tidligere tonemester, Nalle Hansen.


Nalle har 35 års erfaring som tonemester på Nordisk Film, og med film som Matador, Olsen Banden, Midt om natten, Babettes gæstebud, Terkel i knibe, Beck, Klassefesten og Pigen der legede med ilden' på CV’et er man i en af branchens mest kyndige hænder, når Nalle vil fortælle og demonstrere hvordan lyd kan påvirke, ændre og ophøje filmens tone, tempo og troværdighed.

Filmlyd rundvisning